Borító extra: Interjú Pepével és Sztellával

Különleges projectbe kezdtünk kedves Molyos ismerősömmel Kelly-vel, aki a http://kellyolvas.com/ blogot szerkeszti. Rengeteg könyv tartozik a közös érdeklődési körünkbe, ezek közül az egyik kiemelt:

LUX sorozat

Jennifer L. Armentrout, amerika írónő, Lux sorozata. 

Egy közös ismerősünktől megtudtuk, hogy a sorozat borítóin szereplő modellekkel interjú olvasható az írónő honlapján és nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy ez a csinos lány a vonzó fiatalemberrel együtt, magyar származású: Tziotziosz Sztella ésTóth Péter.
Kinyomoztuk az elérhetőségüket, így elküldhettük a közösen megfogalmazott kérdéseket, melyre szinte azonnal, nagyon kedvesen válaszolt Sztella. (az interjút lentebb olvashatjátok) A közös projekt célja tulajdonképpen a figyelemfelkeltés és a két cover model megismerése lenne. Megpróbáljuk szerény eszközeinkkel rávezetni a kiadókat, hogy érdemes ezt a sorozatot magyarul megjelentetni, hiszen a nemzetközi olvasótáborral rendelkező Goodreads-en, több ezer értékelés alapján, 4.44-es átlagot ért el, ami kiemelkedően jónak számít.

A fentebb említett interjúból megtudtuk, hogy egy pár vagytok. Ez nyílván megkönnyíti a közös „couple” képek készítését. Van különleges élményetek/emléketek ezzel kapcsolatban?
8 éve egy párt alkotunk, én több éve modellkedéssel is foglalkozom, így egyszer csak jött az ötlet egy közös fotózáshoz. Nem állt mögöttünk profi stáb, vittünk pár ruhát, kisminkeltem magam, és már kattogtak is a vakuk. Ezeken a képeken az egymáshoz fűződő szoros kötelék, szerelem jelent meg. Talán ezért lettek ennyire sikeresek a képeink.

how to ruin series

Mikor tudtátok meg, hogy több könyv borítóján fogtok szerepelni? Informálnak benneteket a kész borítókról, plakátokról és cikkekről, vagy volt olyan eset, amikor egyszer csak szembe találkoztatok magatokkal a kirakatokban vagy az újságokban?
Csak amiről mi tudunk: óriás plakátok, cikkek, könyvborítók, reklámok. Rengeteg országban jelentek meg a képek, barátaink, ismerőseink külföldi utazások alkalmával folyamatosan linkelik be nekünk. Persze olyan is történt, hogy kinyitottam egy újságot, amiben több oldalon keresztül voltak rólunk fotók. Első körben hihetetlenül furcsa érzés volt, Mentos reklámban szerepelni, könyvek borítóján, Berlin főutcáján, óriásplakáton, dubai üzletláncban, Lettországban egy üzletház egész oldalfalán. Ma már nem „lepődünk meg semmin”.:)
Ezek a képek sajnos a fotózás utáni nap már nem a mi kezeinkben voltak, így nem tudjuk a mai napig, hogy legközelebb hol jelenünk meg. Most már nem bánjunk, ennek is meg volt az előnye.

Az írónővel lesz személyes találkozás?
Az interneten találtam azt a blogot, ahol az összes könyvborítót megtaláltuk, felvettük a kapcsolatot az írónővel, hatalmas volt az öröm a részükről, és részünkről is.
Nagy örömmel és lelkesedéssel állunk a projekt elé, ahol új fotósorozatot készítenek rólunk az új könyvborítóhoz, illetve a rajongókkal is találkozhatunk, dedikáljuk a könyveket is.
A megbeszélésünk után, 5 napon belül, itt voltak a dedikált példányok, már ebből látszott a lelkesedés és a gondosság. Az én szívembe már belopták magukat.
Az amerikai történet pedig tényleg egy álom megvalósulása. Kint rengetegen szeretnek bennünket, így kaptunk egy lehetőséget és június 7.-én kiutazunk hozzájuk (Miami, Atlanta, Bahamák).

Olvastátok az első Lux könyvet/tervezitek elolvasni?
Sajnos a könyvet még nem sikerült elolvasni, de úton vagyunk.:) Jelenleg rengeteget dolgozom és tanulok. Amerika lesz az első megálló a “pihenésre”.

A modellkedés ismertséggel /hírnévvel jár, főleg külföldön. Amerikában gyakran előfordul, hogy egy-egy könyvnek óriási rajongótábora van, itt elsősorban a főszereplők „sztárolására” gondolunk. Hogy fogadnátok, ha itthon is megjelennének ezek a könyvek az eredeti borítókkal?
Itthon csöndesen zajlik minden. Kíváncsi lennék rá, hogy egyáltalán érdekelné-e az embereket ez a fajta siker és megvalósulás!
Nagyon nagy öröm lenne, ha kishazánkba is elérne a sorozat és itt is legalább ekkora lelkesedéssel fogadnák.

Amikor nem modellkedtek, a „civil” mindennapjaitokban, mivel foglalkoztok?
Én jelenleg üzletvezető vagyok egy étteremben, sminkesként is tevékenykedek, és a mesterképzést végzem az egyetemen (kommunikáció), illetve kozmetikus is vagyok. SOHA SEM UNATKOZOM.
A párom munkája pedig az élsport, a futball.

 

Köszönjük a válaszokat és reméljük, hogy az amerikai utatok után, újra jelentkezhetünk egy élménybeszámolóval:)

Sztella és Pepe facebook rajongói oldala: Pepe Toth and Sztella Tziotziosz