A heartland “rossz fiúja”

Különleges projectben kezdtem október közepén.
Ősz elején egy új sorozatot mutattak be idehaza, melynek címe: Heartland (Akár lóról, akár egy emberről legyen is szó: nem lehet rákényszeríteni semmire.” Amynek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta).
Miután elkezdtem nézni ezt a sorozat, elgondolkoztam azon, hogy lehetne interjút készíteni a sorozat egyik színészével úgy, hogy nem használom a közösségi oldalakat (Eredetileg Amy-vel szerettem volna, de végül a sorozat “rossz fiújára” esett a választásom. Azért döntöttem így, mert Ty karaktere és az őt megformáló színész   élete érdekesebb). Pár napos(összesen 3 nap kellett hozzá) kutatás és levelezés után ráleltem arra a személyre, aki továbbította Grahamnak a kérdéseket.

Sok filmben és tv- sorozatban játszottál. Mikor döntöttél úgy, hogy ebben a szakmában fogsz elhelyezkedni? A családod támogatott ebben?
Graham:6 évesen kezdtem egy reklámszerepléssel. Valójában mázlim volt. Csak a megfelelő helyen és időben voltam. Továbbra is keményen dolgoztam és az életem során derítettem fel igazán a szakmát. Sok buktatón keresztül akadtam rá a számomra élvezetes tevékenységre. Szóval nem igazán tudnám egy naphoz kötni, amikor úgy döntöttem, hogy ez az, amit csinálni szeretnék. Mindig megpróbáltam azt követni, ami a leginkább érdekel. 3 évig filmes iskolába is jártam, a kanadai Vancouverbe, rendezést, tervezést és írást tanulni. A szüleim mindig is támogattak és nagyon hálás vagyok a segítségükért. Amíg az iskolában a filmjeimen dolgoztam, ők munka ide vagy oda, mindig időt szakítottak arra, hogy eljöttek ételt készíteni a stábnak, miközben mi forgattunk. Nagyon, nagyon nagylelkűek.
A filmes iskola segített abban, hogy kitágítsam a filmkészítéssel kapcsolatos ismereteimet és nagyszerű volt a színészkedés fejlesztésére is. A tervem az, hogy egy nap a saját történeteimet meséljem el és mintegy nagy köszönet képpen a szüleimnek, egy kis szerepet fogok adni nekik a filmjeimben. Sok híres rendező csinálja ezt és mindig azt gondoltam, hogy szórakoztató lenne hasonlóképp cselekedni.

Magyarországon, az M1-en látható a “Heartland” című sorozat. Ebben a show-ban a “rossz fiút”, Ty-t, alakítod, aki szeretne megváltozni. Van valami hasonlóság közted és a karaktered között? Mennyire tudtál azonosulni vele?
Graham: Sok hasonlóság van a karakterem és köztem. Megpróbálok magamból minél többet belevinni a játékba, hogy Ty valóságosnak tűnjön. A történetünk különböző és az életkörülményünk is, de úgy érzem, hogy mind a ketten szeretnénk fejlődni és javulni. Élveztem eljátszani azt, ahogy a karakter változik és ez idő alatt sokat tanultam magamról.
Úgy érzem, hogy minden, amit beleadtam a szerepbe és a műsorba, tízszeresen térült meg.

A színészkedés és a fényképezés mellett verseket írsz és most egy könyvet. Milyen témájú könyvön dolgozol? Mit lehet erről tudni?
Graham: Az írásaimat és a fényképeimet fogja tartalmazni az a könyv, amit készítek. Ez egy személyes mű a lelkemben lezajlott dolgokról és a perspektíváimról. Középiskolában kezdtem el írni, amolyan személyes terápia jelleggel és mire felnőttem, sokat tanultam magamról és az életről és remélem, hogy az írásaim tükrözni fogják ezt. Meg akartam osztani a kedvenc fotóimat és az írásaim egy részét azokkal, akiket ez érdekel. A tervem az, hogy a nyereség felét, egy, a fiatal írókat támogató, Ösztöndíj alapnak ajánljam föl.

Mi a legnagyobb álmod?
Graham: Házigazda és dj lenni egy, a Naprendszerünkön áthaladó űrhajón tartott transformative táncos partin. Mint egy látványos városnézés a szomszédos bolygóinkról, amit zenével ünneplünk. Ez a végső cél. Ha nem tudom ezt az űrben megcsinálni, ugyanolyan boldog leszek a földön is. A legnagyobb álmom, hogy olyan élményeim legyenek, amelyek viccesek, interaktívak és az életet ünneplik. Mindig arról álmodtam, hogy az űrbe megyek, ahol hatalmas party házigazdája leszek és körberepülöm a Naprendszert, ez lenne a legnagyobb álmom. Szeretem a kihívásokat és ezeket megosztani másokkal.

Üzensz valamit a magyar rajongóknak?
Graham: Bár még senkivel sem találkoztam Magyarországról, de szeretném elküldeni a szeretetemet és a hálámat mindenkinek, aki támogatja és élvezi a műsort. Mi mind nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy elkészíthetjük ezt a műsort és boldogok vagyunk, hogy élvezitek.

 

Béke és szeretet,
Graham

Köszönöm a válaszokat!
/Szeretnék még köszönetet mondani: Jimnek, Donnának és Gordonnak a segítségért!/

Graham hivatalos oldala: Graham Wardle Official Website
A sorozat hivatalos oldala: Heartland